Advies op maat

Bij de analyse van het gedrag van de hond kijk ik naar de motivatie van de hond: waarom voert de hond dit gedrag uit? Welke beloning ervaart de hond voor dit gedrag? En minstens zo belangrijk: wat is de rol van de eigenaar, andere gezinsleden of de omgeving? Als ervaren gedragstherapeut heb ik geadviseerd over diverse soorten van probleemgedrag, en weet ik dat elke vraag uniek is.

 

Gedragstraining

Een gedragstraining bestaat uit een consult aan huis inclusief een of enkele trainingssessies. Dit is bruikbaar voor bijvoorbeeld uitvallen naar andere honden, trekken aan de lijn of blaffen aan het tuinhek. Ook wanneer u vragen hebt over het gedrag van uw (nieuwe) hond kunt u een gedragstraining aanvragen. Bij het aanvragen van een consult overleggen we samen gedragstraining voldoende kan zijn bij uw hulpvraag, of dat gedragstherapie beter zal zijn. Voorafgaand aan de training vult u een uitgebreide vragenlijst in. Na de training ontvangt u een e-mail met een samenvatting van het advies.

 

Bij gedragstraining zit een nazorgperiode van een maand, waarbij ik telefonisch of per mail ondersteuning bied.

 

Gedragstherapie 

Een gedragsconsult vindt altijd plaats bij de eigenaar thuis. Ik kom bij u langs om de hond en diens gedrag te bestuderen. Dit is het consult. Voorafgaand aan het consult vult u een uitgebreide vragenlijst in over de hond en diens gedrag.

 

Tijdens het consult krijgt u al tips voor de start van de therapie. U kan dus meteen aan de slag. Na het consult ontvangt u tevens een uitgeschreven diagnose en therapieplan. Er vindt na een of twee weken een training plaats om onder begeleiding te oefenen met de therapie. Een extra training is desgewenst mogelijk. 

 

Let op: U gaat zelf aan de slag met het therapieplan! Ik begeleid u daarbij, maar zal niet bij het consult even uw hond fixen. De meeste gedragstherapie is een langdurig traject waarbij u vaak zelf ook nieuw gedrag moet aanleren. Samen met uw hond ontwikkelt u nieuwe routines en nieuwe reacties. Zo wordt het ongewenste gedrag van uw hond langzaam maar zeker omgezet in gewenst gedrag. 

 

Gedragstherapie

Soms gaat het niet zoals u verwacht had. Duco hondenschool heeft ervaring met het begeleiden van eigenaren met een hond met probleemgedrag.

Welk pakket is geschikt voor u?

Dat bepalen we in overleg.

 

Zo hebt u geen

onverwachte kosten