Puppycursus

Een goed begin is het halve werk. Een puppycursus helpt je op weg om je hond te begrijpen en te leren samenwerken. De puppy- en basiscursus gaat over het opvoeden en trainen van je pup. Door het werken in een groep, leert je pup meteen zich te richten op jou, jou te vertrouwen en zich te ontspannen in een omgeving waarin ook andere honden zijn. De puppycursus is voor honden vanaf acht weken oud en wordt gegeven op donderdagavond en vrijdagochtend in een binnenruimte in een groep van maximaal vier cursisten.

 

Pups worden naar leeftijd ingedeeld, omdat oudere pups een andere leerbehoefte hebben dan jongere pups.

 

De puppycursus wordt gegeven op vrijdagochtend in een groep van maximaal vier cursisten in een binnenruimte. De cursus kost € 125,- voor een pakket van acht lessen, bestaande uit een online theorieles, gevolgd door zeven praktijklessen van 45 minuten. Na de cursus ontvangt u een certificaat en een boekje met alle oefeningen.
 

 

 

Pubercursus

In de pubertijd lijkt je hond haast een ander! Al het geleerde lijkt te zijn vergeten en de hond heeft alleen nog aandacht voor zijn omgeving, maar niet voor jou! In de pubercursus werken we aan het contact tussen jou en je hond, bouwen we aan het zelfvertrouwen van de hond en uiteraard is er aandacht voor gehoorzaamheidsoefeningen.

De pubercursus bestaat uit een pakket van acht lessen. De eerste les is een online theorieles. Daarna volgen zeven praktijklessen van 45 minuten. Na de cursus ontvangt u een certificaat en een boekje met alle oefeningen.

 

Trainingsadres:

Woendagochtend: Spaarndam. 

Donderdagavond en vrijdagochtend: Zaandam.

 

Vervolgcursus

Op verzoek en bij voldoende aanmeldingen worden vervolgcursussen gegeven op de woensdagdagochtend in een groep van maximaal vijf cursisten in Spaarndam. 

Privétraining

 

Duco hondenschool biedt privécursussen op maat aan eigenaren die een eenvoudige gedragsvraag hebben, begeleiding willen bij hun (nieuwe) hond of die (nog) niet terecht kunnen op een hondenschool. Trainen met het hele gezin? Een gezinscursus is ook mogelijk als vorm van privétraining. 

 

Privétrainingen gaan vanaf een half uur en worden bij u thuis gegeven of op een locatie bij u in de buurt. Te denken valt aan een rustig veld of in een park. Privétraining is ook mogelijk op een van de trainingslokaties.

 

Cursussen en privétraining

Duco Hondenschool biedt puppycursus en pubercursus aan. Lekker trainen in een binnenruimte in Zaandam, of op een omheind veld in Spaarndam. We bieden ook trainingen aan voor honden met gedragsproblemen, zie daavoor ook de pagina Gedragstherapie. Ik werk met een positieve traingsmethode, maar leer ook hoe je je hond kan begrensen. Elke hondencursus is maatwerk. Daarom is er elke les ook ruimte voor het behandelen van specifieke vragen over het gedrag van de hond of over wat je met de hond wil bereiken.